Forsiden

 

Galapagosøyene er noe helt spesielt med sitt rike dyreliv og unike natur.

 

Vi har alltid hatt lyst til å reise til Galapagosøyene og nå får vi endelig drømmen oppfylt. Det egentlige navnet er Archipiélago de Colón, men blir oftere kalt Las Islas Galápagos som kommer fra ordet Galápagos som betyr skilpadde. Og skilpadder er det mange av der. Et tredje navn det går under er Las Islas Encantadas som betyr de forheksede øyene. Det må ha vært veldig spesielt for de første som kom hit og se aktive vulkaner og mange rare dyr, som for eksempel store iguanaer og skilpadder.

 

Galapagosøyene er en øygruppe bestående av 13 øyer og ligger ca. 1000 kilometer vest for Ecuador i Stillehavet og ble oppdaget i 1535. Først i 1832 ble øyene en del av Ecuador. Ekvatorlinjen går over den største øya, Isabela.

 

 

 

 

 

Rikt dyreliv på

  Galapagosøyene

 

 

 

 

 

Øyene er en del av UNESCOs verdensarvliste og for å beskytte dem er det satt i gang diverse tiltak. Det er blant annet begrenset turisme og alle som kommer dit må betale en avgift på 100 dollar. Vi skal være her fra 13. til 19. februar og skal bo på hotellene Albemarle og xx på øyene Isabela og xx.

 

Hotell Albemarle ligger idyllisk til nede ved stranden som du ser til høyre. Gleder oss til å komme hit. Kanskje vi får besøk av en kjempeiguana. De største er visst mellom to og tre meter lange....

 

 

 

 

 

Hotel Albemarle

Isabela Island

 

 

 

 

Et av hotellene vi skal bo på er Hotel Albemarle på øya Isabela, som er den største av Galapagosøyene. For å komme hit må vi ta fly fra Quito til øya Santa Cruz og videre med et åtteseters propellfly til Isabela.

 

 

Galapagosøyene 

Ecuador