Forsiden

 

Bilder:

 

 
Fernando
og Andrea

 

 
Kristine
og Andrea på farmen (fincaen)

 

 
Rambutan

 

 
Rambutantrær

 

Guatemala

González »

 

Vi skal besøke familien González fra 8. til 14. mars. Andrea, Fernando og Amelie bor i Guatemala City og skal vise oss litt rundt i landet. Kristine har vært her før, men det er Eriks første gang

 

 

Guatemala »

 

Guatemala ligger i Mellom-Amerika og strekker seg fra Stillehavet i vest til Karibien i øst. Mange fjell og vulkaner, men også et tropisk og behagelig klima i lavereliggende områder.
Guatemala ble selvstendig i 1821 og er i dag en demokratisk republikk. Tidligere fredsprisvinner fra 1992, Rigoberta Menchú, kommer fra Guatemala.
I 1974-1978 hadde Guatemala en halvt norsk president, Kjell Eugenio Laugerud Garcia. :)

 

 

Rambutan »

 

Rambutan er en liten frukt, opprinnelig fra Asia, og er på størrelse med en valnøtt med en søt og mild smak. Fernando har en rambutanfarm og sammen med en kamerat satser de på å eksportere frukten til flere land, blant annet USA. I Norge kan du faktisk finne den i butikker som Meny.

 

Antigua »

 

Antigua er en liten by i Guatemalas sentrale fjellområde med ca. 33.000 innbyggere. Antigua Guatemala betyr Guatemalas gamle by og ble grunnlagt 10. mars 1543. Opprinnelig var Antigua Spanias koloniale hovedstad.
Antigua er i dag mest kjent for feiringen av den hellige uken før påske. Byen er også en av de mest populære i Latin-Amerika for å studere spansk. Ellers kjent for sin koloniale stil.
Og her er Fernando vokst opp :)

 

Guatemala City »

 

Hovedstaden i Guatemala med cirka 3,5 millioner innbyggere og ble grunnlagt i 1773. Det er her familien González bor nå og hvor vi også skal bo under vårt opphold.

 


 

Bilder:

 

 

Guatemala