Miami er den mest folkerike byen i staten Florida. Det bor riktignok ikke mer enn fem hundre tusen mennesker i selve byen, men i stor-Miami er det over fem millioner. Breddegraden til byen gjør at klimaet her behagelig året rundt og her finnes flere kjente strender som for eksempel Miami Beach og West Palm Beach.
Miami er et finansielt sentrum og huser mange selskaps hovedkvarter, banker, motehus og film- og TV-studioer. Byen  er i sterk utvikling og for øyeblikket er hele tjuefire skyskrapere under bygging. Byen er også kjent for å være veldig ren, den ble faktisk i 2008 kåret til USAs reneste storby.

 

 

De første bosetterne i området, Tequestaindianerne, kom for over tusen år siden, men mange har kjempet om landet, blant annet spanjolene som overtok styringen i 1566. Men til tross for flere kriger vokste Miami og i 1896 ble den offisielt en by. Etter at Fidel Castro kom til makten i Cuba har hundretusenvis av cubanere flyktet til Miami. Så mange cubanere er det her at det er en egen bydel som heter Little Havana. Sammen med andre latin-amerikanske flyktninger utgjør de nå 66% av befolkningen i byen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forsiden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

 

Miami      

Florida

 

Vi kommer til å være i solskinnstaten fra 22. til 26. mars.