Forsiden

 

 

Quito, Ecuador

 

 

Vi kommer til å være i Quito flere ganger. Vi kommer hit første gang 28. januar for så å være her en natt før vi reiser til Canoa og så skal vi innom her igjen før vi reiser til Galapagos, Baños og hele fire netter (20. til 25. februar) før vi reiser til Guatemala.

 

Quito er hovedstaden i Ecuador og er verdens nest høyetse beliggende hovedstad (2.850 meter), etter La Paz i Bolivia (mellom 3100 og 4058 m). Quito har 1,9 millioner innbyggere og ligger i østhellingen av den aktive vulkanen Pichincha. Quito ble grunnlagt av spanjolen Diego de Almagro 15. august 1534, men ble først hovedstad i 1830.

 

På grunn av høyden over havet og nærheten til ekvator, er klimaet i Quito relativt avkjølt i forhold til breddegraden, men stabilt. Den årlige gjennomsnittstemperaturen ligger på 15 grader.

Byen ligger klemt mellom fjell og den er 40 km lang, men kun 5 km på det bredeste. 

 

Quito er kjent for å være en av Sør-Amerikas fineste byer med sin arkitektoniske variasjon og gamlebyen har vært på UNESCOs verdensarvliste siden 1978. Gamlebyen er den delen av Quito som overlevde etter et kjempejordskjelv i 1917. Den nye delen av Quito er derimot blant de sterkeste økonomiske senter i Sør-Amerika og her finner man det man forventer i en storby: Massevis av restauranter, nattklubber, kulturliv og shopping.